Hundeadfærds coaching

ved uddannet hundeadfærds specialist

Hvorfor har du brug for coaching?

Har din hund udfordringer med f.eks at være alene hjemme, at gø af alt og alle, er bange/sky, er aggressiv eller har andre udfordringer. Så er der hjælp at hente. Jeg er uddannet hundeadfærdsbehandler i metoden Amichien Bonding hos den verdensberømte hundelytter Jan Fennell.

Hvorhenne?

Hele Danmark
- dog primært Jylland og Fyn.

Kontakt mig direkte og hør mere om hvad og hvor, jeg kan hjælpe dig og din hund.

Kan du nikke genkendende til en eller flere af følgende problemer eller noget der ligner:

  • Kan ikke være alene hjemme / separations angst
  • Er aggressiv overfor andre hunde, dyr eller mennesker
  • Har angst for særlig eller høje lyde / skud / fyrværkeri / torden / støvsuger / andet
  • Gør den af alting
  • Er nervøs / bange / sky / usikker
  • Har dårlige madvaner/ spiser ikke sin mad / er kræsen / madaggression
  • Har en destruktiv adfærd
  • Hilser meget voldsomt
  • Hopper op
  • Har den tvangshandlinger som jagte sin hale/lysglimt, slikker på gulvet/poter, går i cirkler o.lign.
  • Trækker vildt i snoren på gåturen
  • Vil den jage biler, løbere eller cykler
  • Kommer ikke når du kalder og/eller stikker af
  • Følger dig overalt i hjemmet og/eller slapper aldrig helt af.

Alle disse og andre problemer skyldes ofte at hunden misforstår de signaler du giver den OG omvendt. Rigtig mange sunde og raske hunde, lever en meget stresset tilværelse, fordi der er netop rod i kommunikationen hund/menneske og adfærdsproblemer opstår. Derfor bliver der desværre også alt for mange hunde unødvendigt aflivet hvert eneste år. Et adfærdsproblem, kan hundetræning (som jo er menneskeskabt) hverken forebygge eller afhjælpe! Men problemerne kan fjernes ved simplet at få kommunikationen på rette køl. Hunden kan ikke lære menneskesprog, så du må altså sætte dig ind i hundesproget i stedet. Og hvis du sender hunden de helt rigtige signaler vil den stopper uønsket adfærd af egen fri vilje og ikke fordi den bliver tvunget eller truet til det, men fordi den faktisk rigtig gerne vil samarbejde med dig. Du vil opleve at din hund bliver harmonisk, glad, afslappet og begynder at nyder livet.

Div. gadgets/træningsredskaber, tvang, aflivning, dominans samt kastration eller medicin er meget sjældent nødvendigt.

Min inspiration og uddannelse

Jeg har læst rigtig mange bøger om hunde, hundetræning og hundeadfærd, men det var først da jeg fik fat i bøgerne ”Hundelytteren” og ”Hundelytteren i praksis” af Jan Fennell, det hele gik op i en højere enhed for mig. Jeg blev så inspireret af bøgerne at jeg søgte at finde ud af mere og meldte mig først på Grundkurset i Amichien® Bonding, hos Karina Rasmussen i København, derefter tog jeg til England på Advanced Course, hvor Jan Fennell selv stod for undervisningen.

Til sidst har jeg bestået alle 5 eksamener i Graduate Course og kan nu prale af at være en del af Jan Fennell’s ”Team” og er underlagt Quality Assurance programme.

 

De 4 VIGTIGE grundelementer

STATUS – Når flokken genforenes efter adskillelse – status på hierakiet og hvem er beslutningstageren?

MAD – Når flokken skal spise – hvem har skaffet maden og i hvilken rækkefølge spiser vi?

FARE – Når flokken ser der er fare på færde – hvem beskytter os?

JAGT – Når flokken skal på jagt (gåtur). Hvem leder jagten (gåturen)?

Metoden Amichien® Bonding

Den metode jeg bruger er udviklet af den verdens berømte hundelytter Jan Fennell, og hun kalder metoden for Amichien® Bonding (Ami=ven og Chien=hund på fransk).

Jan Fennell blev i sin tid inspireret af Hestehviskeren Monty Roberts, og samarbejder stadig med ham. Men hvor Monty Roberts har studeret vilde heste, har Jan Fennell studeret ulve, da hunden nedstammer fra ulven, så de har dermed næsten identisk DNA.

Metoden er en holistisk tilgang, og udviklet igennem de observationer hun gør sig omkring adfærden i hunde- og ulveflokke, ved simpelt at omsætte de signaler ulve sender til hinanden, til signaler vi kan sende til vores hunde. Metoden bliver i dag brugt verden over af såvel den helt almindelig familie som af folk, der bruger deres hund til arbejde, udstillinger, sport m.m.

Amichien® Bonding er hundes eget sprog og derfor forstår ALLE hunde det helt instinktivt, uanset race, alder og køn. Det er en positiv, enkel og succesfuld metode, der kan bruges af alle, og hunden vil ALDRIG blive udsat for fysisk eller psykisk overgreb.

Det er vigtigt at forstå at Amichien® Bonding ikke er hundetræning, men hundekommunikation og brug af metoden vil gøre det lettere for dig og din hund netop at kommunikere helt uden misforståelser, det bringer din hund i balance, adfærdsproblemerne vil forsvinde/blive forebygget og du vil kunne leve i skøn harmoni med din hund.

Konsultationen

Konsultationen foregår hjemme hos dig og din hund i de vante hverdags omgivelser. Vi bruger den tid der skal til, for at du har fået en god forståelse af din hunds adfærd og føler dig godt klædt på til selv at kunne forsætte den fremadrettet træning. Nogle gange kræver hundens adfærd at vi bruger lidt ekstra tid, men ofte varer en konsultation ca 3-4 timer.

Under mit besøg vil jeg observere og forklare hundens adfærd, samt hvordan vi ændre den uønskede adfærd, så du får en glad, afslappet hund i harmoni med sig selv og familien.

Du vil lære at forstå hvorfor din hund reagerer som den gør. Du vil også lære at sende den de rigtige, meget simple, signaler, så vil den af EGEN VILJE stopper problemadfærden, fordi den får lyst til at samarbejde med dig og ikke fordi den skal, bliver truet eller tvunget til det.

Efter 10-14 dage kontakter jeg dig pr telefon eller mail for at følge op på hundens fremskridt.

Der er livstids opbakning, så resten af din og hundens levetid, kan du uden ekstra beregning kontakte mig for råd og vejledning pr telefon eller mail… også selv om du skulle stå med et nyt adfærdsproblem eller en ny hund, uanset hvor lang tid, det er efter selve konsultationen.

Få mere information

Konsultationer for adfærdscoaching udføres i hele Danmark.

Kontakt mig, helt uforpligtende, for pris og konsultation​

Separations angst?

 

Aggressiv adfærd?

 

Gøen af alt og alle?

 

Dårlige madvaner?

 

Nervøsitet og ængstelighed?

 

Udfordringer på gåturen?

 

Hyperaktiv og opmærksomheds krævende?

 

Tvangshandlinger eller destruktiv adfærd?